Hoe werkt Temperament

Het doel van coaching en therapie is dat kinderen weer het gevoel van grip krijgen op datgene waar ze last van hebben. Het kind leert dat het zelf keuzes kan maken en heeft hiervoor nieuwe vaardigheden ontwikkeld. Ook kan het kind zich weer vrij en ontspannen voelen en krijgt weer vertrouwen in zichzelf. 

hoe-werkt-3

Hoe?
In de eerste vijf kindersessies is het belangrijk om een vertrouwensband en relatie op te bouwen. Het kind staat centraal en laat mij zien wie het is en wat het leuk vindt om te doen. Het kiest zelf de materialen waarmee wordt gewerkt.

hoe-werkt-2

Tijdens de sessies gaan we spelenderwijs op ontdekkingsreis. Het kind laat mij door middel van spel of het materiaal zien waar de klacht ligt en hoe het hier tot nu toe mee om gaat. Er zijn kinderen die er over willen praten en al heel goed kunnen aangeven waar ze hulp bij willen. Anderen doen dit bijvoorbeeld door zich creatief te uiten of door spel met poppen, auto’s of lego.

Ook maak ik gebruik van ontspanningsoefeningen, verhalen en visualisaties. Ik sluit aan bij de belevingswereld en geef erkenning aan de behoefte van het kind. Het is interessant om te zien welke kwaliteiten het kind al in huis heeft om met de klacht om te gaan. Hierin ga ik op zoek naar situaties waarin het kind in zijn kracht staat en mij laat zien: ik weet het, ik kan het en ik doe het!

Bouwen aan zelfvertrouwen
Ik werk positief en zelfvertrouwen vergrotend. Hierdoor voelt het kind zich gesterkt en leert het geloven zijn eigen unieke kracht. Ieder kind laat zichzelf op een eigen wijze zien en geeft zelf het tempo aan.
Het is erg bijzonder om een kind te coachen bij het vinden van zijn eigen unieke oplossing. Het is geweldig om te zien hoe trots een kind kan zijn op zichzelf als het zijn eigen vrijheid en geluk weer heeft gevonden!

hoe-werkt